Com et pot ajudar la correcció de relats en català

Correcció de relats en català

Has escrit un relat per presentar-lo a un concurs. Hi has dedicat hores per crear una història coherent i ben lligada, i creus que tens opcions de guanyar. Escrius bé, sempre t’ho han dit. Però hi ha petits aspectes de la llengua que se t’escapen, encara que consultis diccionaris i altres recursos per escriure en català.

L’únic que necessites per acabar de polir el text és una correcció externa del teu relat.

I per què no demanar ajuda a un professional?

A continuació et dono tres motius per treballar amb un corrector professional en català.

 

1.   Els correctors tenen un radar per als errors

És normal que quan escrius estiguis més pendent de la trama que de l’ortografia o la gramàtica. Els correctors, en canvi, som especialistes en detectar errors (fins i tot quan no els busquem!). Deixa fluir la teva creativitat i que un expert s’encarregui dels retocs finals. 

2.   Un corrector professional et dona una opinió externa

Quan escrius un text, hi estàs tan enganxat, que per més que el llegeixis se t’escapen alguns errors o incoherències. Per això hi ha la figura del corrector. És un professional de la llengua que llegeix el text amb un ull crític per analitzar la correcció lingüística i la coherència del relat.

3.   La correcció d’estil t’ajuda a millorar el text

Si demanes la correcció ortotipogràfica i d’estil, el professional no només es limitarà a corregir l’ortografia, la gramàtica i la puntuació. També et farà suggeriments de millora, si cal. Per exemple, et proposarà sinònims per evitar repeticions o reformularà una frase perquè s’entengui millor. Això sí, sempre ho consultarà amb tu i t’enviarà un informe amb els canvis perquè els puguis acceptar o rebutjar si no hi estàs d’acord.

Necessites una correcció ortotipogràfica i d’estil d’un relat en català?

T’has fixat que cada cop que rellegeixes el teu text hi trobes alguna cosa que vols canviar? Sigui una errada o una frase que grinyola. Cada revisió o correcció d’un text el millora. Si treballes amb un corrector professional, aquesta millora és exponencial. Posa’t en contacte amb nosaltres per fer-nos qualsevol consulta sobre la correcció del teu relat en català.

Núria Masdeu