Curs de redacció en català gratuït | 7 consells per escriure millor

curs de redacció en català gratuit
T’agrada escriure per plaer? O potser vols millorar la teva redacció per feina o per estudis?

Sigui com sigui, ets al lloc idoni.

Soc redactora i correctora professional, i he preparat un curs gratuït per explicar-te quins aspectes has de tenir en compte per millorar la teva redacció en català.

Per què no te’l pots perdre?

Aquest minicurs de consells per escriure millor és de franc i està compost per 7 vídeos i 7 articles de blog. Per tant, un dels avantatges del curs és que tens tot el contingut en format vídeo i també per escrit, perquè no et calgui prendre apunts de tot. Per cert, en total no et costarà més d’una hora, així que no tens excusa.

T’hi animes? Deixa que t’expliqui què hi trobaràs a dins.

📢 Nota: Si busques un curs una mica més extens però amb preu assequible, et recomano que donis un cop d’ull 👉 al quadern d’exercicis Millora la teva redacció en 20 dies. Està disponible a l’instant, en format PDF (editable), i inclou una recopilació dels errors més comuns que em trobo en els textos que corregeixo en català.

1. Com puc començar a escriure un text: passos previs

El primer vídeo consisteix en un exercici molt senzill que t’estalviarà temps i millorarà el resultat del text que produeixis.

Abans d’escriure convé organitzar-se. Per això en aquest vídeo t’explico les quatre preguntes que has de respondre abans d’escriure qualsevol tipus de text. Mira’l i descobreix per què són tan importants!

 

 

2. Com he d’estructurar un text perquè sigui coherent

Primer de tot, veurem com és l’estructura general d’un text: introducció, desenvolupament i conclusió. Analitzarem quins elements cal incloure en cadascuna d’aquestes parts i en veurem alguns exemples segons el tipus d’escrit.

I de l’estructura general passem a parts més concretes: veurem alguns consells importants per redactar els paràgrafs, les oracions i utilitzar nexes. Aquest últim punt és essencial per a una bona redacció, i per això dedico el vídeo següent als nexes o connectors.

 

 

3. Com puc fer servir els connectors textuals per millorar la redacció

Un dels aspectes que empobreix més un text és l’absència de connectors (per exemple: per tant, ara bé, tanmateix, és a dir, etc.). Els connectors textuals serveixen per enllaçar les idees, les oracions i els paràgrafs. Aporten cohesió i coherència al text. Sens dubte, són un element clau per millorar l’estil dels teus escrits.

En aquest article i vídeo t’explico com fer servir diferents tipus de connectors amb un exemple pràctic. A més, hi trobaràs una llista de connectors que et servirà com a punt de partida. Fes-la servir mentre redactes i amplia-la a mesura que vas practicant i millorant.

 

 

4. Errors gramaticals molt habituals en català

Els temes 4, 5 i 6 els he dedicat a errors molt freqüents en el català escrit.

En el quart vídeo, veurem alguns errors de gramàtica molt habituals, com ara l’abús dels possessius o l’ús del verb haver-hi en plural (hi han). Evidentment, també t’explico com evitar-los.

 

 

5. Els errors ortogràfics més freqüents en català

El cinquè vídeo l’he dedicat a errors ortogràfics d’allò més comuns! Els dubtes eterns en català: soc porta accent?, quan s’escriu tan o tant? Sinó s’escriu junt o separat? No te’l perdis!

 

 

6. Errors de puntuació en català: com evitar-los i millorar els teus textos

La coma, el punt, el punt i coma, l’exclamació… Els signes de puntuació són petits, però de vegades ens juguen males passades. En el sisè vídeo d’aquest minicurs per millorar la teva redacció en català, veurem alguns errors típics amb els signes de puntuació.

A més, vull destacar la part final del vídeo: si ets de les persones que escriuen oracions massa llargues o massa curtes, et dono la solució i et mostro un exemple REAL.

 

 

7. Com corregir els teus textos sense contractar un professional

En l’últim tema d’aquest curs gratuït per redactar en català et parlo del darrer pas en la redacció de qualsevol text: la revisió. Perquè no lliuraràs o publicaràs un text sense haver-lo revisat, oi? Concretament, en aquest vídeo t’explico com millorar els teus propis textos en cinc passos d’allò més senzills. Segur que t’estalvien més d’un ensurt!

 

 

Curs per aprendre a escriure millor en català

El pots fer al teu ritme, la professora no marxa. 😊 Tot i això, t’animo a començar-lo avui mateix!

Quan acabis, explica’m què és el que més t’ha servit més i si hi ha alguna cosa que podria incloure-hi o millorar. M’encantaria saber què en penses.

Gaudeix escrivint!

Núria Masdeu