Llibres infantils en català

llibres infantils recomanacions

En aquest article vull recomanar-te llibres infantils en català de qualitat. Els conec molt bé, perquè els he traduït o corregit jo mateixa, i en tinc alguns exemplars. Per això te’ls puc recomanar tant pel que fa a disseny, contingut i originalitat, com per la qualitat dels textos.

Llibres infantils de 0 a 3 anys

👶 Introdueix els més petits en el món de la lectura 📖 amb aquests llibres d’Usborne per als primers anys dels infants. N’hi ha amb forats per contar les històries amb els dits com si fossin titelles (col·lecció “Ditets xerraires”), i amb sons que fan els llibres d’allò més divertits. Te’n presento alguns que he corregit jo mateixa:

Com a traductora, també conec molt bé la col·lecció “Els dormilecs”, de Panini; una fantàstica opció per a l’hora d’anar a dormir 😴:

Llibres infantils de 3 a 6 anys

Quines són les preocupacions principals dels infants? 🤔 S’avorreixen, tenen por de la foscor o de quedar-se sols, volen entendre certs conceptes que als adults ens costen d’explicar… Aquests magnífics llibres t’ajuden a gestionar situacions com aquestes amb arguments pensats per als més petits.

I amb aquesta preciosa col·lecció, els menuts descobriran els grans compositors de música clàssica i podran escoltar les seves melodies més famoses! 🎼 Només hauran de prémer el botó de cada pàgina.

📚 I si no en tens prou amb els sons i vols més interacció, et dono altres opcions amb llibres pissarra, per buscar i comptar, amb desplegables, etc.

Llibres infantils per a més de 6 anys

A mesura que els infants creixen, tenen la necessitat de trobar la resposta a preguntes més complexes, com el funcionament del cos humà, i aprendre sobre qüestions cabdals per a la nostra societat, com el medi ambient. 🤓 Aquests llibres informen d’una manera clara i entenedora, tenint en compte l’edat dels petits.

Aquests altres són d’allò més entretinguts per aprendre informació dels animals i els dinosaures com si fos un joc (amb una llanterna màgica 🔦 per buscar les solucions!).

Contes infantils en català

🧙‍♂️ Si t’interessen els contes infantils en català (o llibres de contes curts), aquí en tens uns quants per triar!

Cap infant sense conte

I si busques contes gratuïts i disponibles al moment, col·laboro en algunes correccions en català del projecte educatiu “Cap infant sense conte”, una iniciativa solidària del professor de secundària Toni Argent per fomentar la lectura entre els més petits.

Al seu web trobaràs bonics contes il·lustrats disponibles per descarregar-los en PDF de manera gratuïta. A més, també estan disponibles en anglès!

 

Espero que hagis tret alguns llibres interessants d’aquest recull. 🙂

Núria Masdeu