Juguem als millors jocs de taula en català!

Els millors jocs de taula en català

Vols comprar un joc de taula per divertir-te en família?

🎁 O vols regalar-lo als menuts de la casa?

Busques que sigui educatiu?

O potser més aviat el vols per passar temps de qualitat amb altres adults?

Sigui quin sigui el teu objectiu, de jocs de taula n’hi ha molts (sí, fins i tot en català) i segur que trobes l’ideal.

Per això, aquest blog està organitzat en seccions que et permetran identificar ràpidament allò que t’interessa, perquè no perdis més temps buscant i puguis començar a jugar de seguida.

Continua llegint i tria el teu! 👇

Jocs de taula familiars i per a adults

En aquesta secció, les quatre propostes estan pensades per reunions familiars o d’amics. En algun cas, amb formacions d’equips, i en d’altres, amb un sol guanyador.

⏩ Catan

Segur que aquest joc tan popular et sona, i ara també està disponible en català! Podeu ser de 2 a 4 jugadors, i cadascú ha d’utilitzar les seves matèries primeres o intercanviar-les en el sistema de comerç amb altres jugadors per tal de construir poblats i carreteres. Així, aconseguiràs els punts necessaris abans que els altres! Són partides llargues, d’uns 75 minuts, d’aquelles que et regalen una tarda de riures i diversió amb els amics. Segur que tindreu ganes de repetir!

👉 Mostra-ho a Amazon 👈

Joc de taula el Catan en català

 

⏩ Haba, Codi secret 13+4 – Cat

En aquest joc de 2 a 4 persones, t’endinsaràs en la missió “Amón Ra” com a agent secret. És ideal per jugar en família i fomentar el càlcul matemàtic i la concentració, perquè hauràs de desxifrar els codis. Com? Fent coincidir el número del dau amb el del tauler amb l’operació matemàtica que et convingui! Només així podràs superar les barreres lluminoses del museu i aconseguir la màscara d’Amón Ra abans que els altres.

👉 Mostra-ho a Amazon 👈

Joc de taula Haba codi secret 13+4

 

⏩ Devir, Codi secret

Aquest joc és per jugar de dos a vuit (o més) persones, tot i que és recomanable que hi hagi almenys quatre persones. Davant d’un tauler ple de cartes amb paraules, cada equip haurà d’escollir un cap d’espies. Aquesta persona donarà pistes als seus companys perquè endevinin les paraules que toca. Sigues ràpid, perquè per guanyar has d’endevinar-les totes abans que el contrincant! Hauràs d’utilitzar la imaginació i l’astúcia, i et pot anar molt bé conèixer una mica el cap d’espies: si et diu “vacances, 4”, a quines 4 paraules es refereix? Vigila de no seguir pistes falses o podries ajudar l’equip contrari!

👉 Mostra-ho a Amazon 👈

 

 

⏩ Cluedo Barcelona

Es tracta d’una versió bilingüe en castellà i català del clàssic joc del Cluedo, però aquest cop amb personatges i escenaris que reconeixeràs, perquè tot està relacionat amb Barcelona! Converteix-te en detectiu i segueix les pistes adequades per esbrinar abans que els teus contrincants qui és el culpable de l’assassinat, quina arma ha fet servir i quin és el lloc del crim. Es recomana per a majors de 8 anys i és perfecte per jugar en família o amb amics.

👉 Mostra-ho a Amazon 👈

Joc de taula Cluedo Barcelona en català

 

Jocs de taula educatius i sobre la llengua

Llegeix aquesta secció si busques jocs educatius, sigui per a adults o per a més petits, perquè hi trobaràs opcions d’aprenentatge en diferents nivells. Jocs en català i sobre llengua catalana. A practicar la llengua!

💡 Parauleja

Aquesta petita capseta rodona plena de cartes és molt fàcil de transportar, amb la qual cosa és ideal per a viatges. Posaràs a prova la teva agilitat mental, perquè hauràs de trobar una paraula corresponent a la categoria que t’indiqui la carta i que comenci amb una lletra concreta. I tot això ho hauràs de fer tan ràpid com sigui possible per guanyar! Què et ve al cap si et dic “animal, amb la s”? Diversió garantida per a 2-5 jugadors de més de 6 anys.

👉 Mostra-ho a Amazon 👈

joc de taula Parauleja

 

💡 Intelect de luxe

Intelect és un joc de mots encreuats molt semblant al famosíssim Scrabble. Ara podràs formar paraules en català sobre el tauler i sumar més punts que la resta dels jugadors. És ideal per jugar-hi entre 2 i 4 amics o familiars. Augmentaràs el teu vocabulari en català i faràs que la ment treballi!

👉 Mostra-ho a Amazon 👈

 

 

💡 Aprenc en positiu, les lletres

Aquest joc educatiu està basat en pedagogies alternatives i conté al voltant de 20 activitats diferents per fomentar la lectoescriptura en infants de més de 4 anys: una ruleta amb les lletres, il·lustracions per relacionar-les amb paraules, targetes amb les lletres en majúscula i minúscula, una pissarra de mots encreuats, mots amb la indicació de les síl·labes, una pissarra esborrable, el joc del gat i el ratolí… Deixa que els menuts practiquin de manera divertida i autònoma o guia tu el joc!

👉 Mostra-ho a Amazon 👈

Jocs de taula infantils: els millors jocs per a nens

Si no busques jocs per a tu, sinó per als menuts de casa, les opcions següents t’ofereixen diferents formes d’entreteniment. Tria la més apropiada per a les teves personetes.

🎈 El meu primer fruiter

Aquest joc de taula cooperatiu està fet de peces de cartó i de fusta ideades per a les mans petites d’infants de més de dos anys. És senzill i constitueix una bona iniciació als jocs amb normes, així com un bon exercici de coordinació i distinció de colors i fruites. Els nens hauran d’anar recollint les pomes, peres i prunes de l’arbre al cistell, i ho han de fer abans que arribi el corb Teo i se les mengi totes!

👉 Mostra-ho a Amazon 👈

 

 

🎈 Room, l’Agus i els monstres

Aquest joc de cartes per a nens de més de sis anys està inspirat en una col·lecció de novel·les gràfiques que porta el mateix títol. Hi poden jugar de 2 a 6 jugadors. Aquest joc de cartes permet que els infants es diverteixin tot revivint les aventures de l’Agus. Les partides són breus i tenen com a objectiu desfer-se de tots els llibres, el menjar i la roba bruta que el protagonista té escampats per l’habitació, i quedar-se amb els monstres!

👉 Mostra-ho a Amazon 👈

 

Joc Room

🎈 L’eruga de colors

L’eruga de colors és un joc per a infants a partir de tres anys que mantindrà l’atenció de fins a 4 jugadors i els ajudarà a practicar els colors. Guanyarà l’infant que aconsegueixi, amb la sort dels daus, que la seva eruga tingui totes les boles de colors que componen el seu cos. També conté una variant per entrenar la memòria!

👉 Mostra-ho a Amazon 👈

Joc l'eruga de colors en català

 

Ja ho tens? Has trobat el joc que buscaves? Espero que aviat el tinguis entre les teves mans. Segur que et reglarà estones magnífiques! I si coneixes cap altre joc en català que sigui recomanable i l’has trobat a faltar en aquesta entrada, no dubtis a deixar-lo als comentaris perquè el puguem provar.

T’agradaria llegir sobre altres continguts en català per a infants i adults? Aquests articles sobre els llibres en català més venuts i contes infantils en català et poden interessar.

 

Marc Calvera