El millor corrector ortogràfic i gramatical en català

Corrector languagetool en catalá

Sí, les correctores també fem servir correctors automàtics en el nostre dia a dia.

Som humanes, escrivim molt i ens agrada fer-ho bé.

Per què has de fer errades en un correu electrònic o un informe si pots evitar-les de manera fàcil, ràpida i gratuïta?

LanguageTool és el meu corrector ortogràfic i gramatical preferit en català. Té molts avantatges respecte a la resta de correctors que he provat: és gratuït, es pot fer servir en Word i en línia, i detecta automàticament l’idioma en què escrius (és compatible amb més de 20 llengües!).

En aquesta entrada t’explico quins avantatges ofereix aquest corrector automàtic i com pots utilitzar-lo i instal·lar-lo al teu ordinador de manera gratuïta. A més, hi trobaràs un videotutorial on t’ho mostro en directe amb exemples.

Som-hi!

Avantatges del corrector en línia LanguageTool

LanguageTool té molts avantatges. El primer de tots, que és gratuït (tot i que té una opció de pagament). I el segon, que t’ajuda a millorar el teu català escrit.

Amb aquest corrector ortogràfic i gramatical en línia podràs corregir textos breus i documents Word sense descarregar cap aplicació. A més, tens l’opció d’instal·lar l’extensió de LanguageTool al teu navegador (Chrome, Firefox, Safari, Edge o Opera) per corregir textos mentre escrius.

I això no és tot! Corregeix en més de 20 idiomes i detecta l’idioma automàticament.

Continua llegint i t’explico totes aquestes funcionalitats en detall.

 

Corrector online per a textos curts

Si has de corregir un text curt, ho podràs fer des de la pàgina principal de LanguageTool. És ràpid i fàcil. Només has de copiar i enganxar el text al quadre i et marca automàticament els canvis que et suggereix.

Tot això que t’explicaré ara, t’ho mostro en directe en aquest videotutorial. Te’l recomano! 👇

 

 

 

Un corrector ortogràfic i gramatical en català per a documents Word

D’altra banda, tens l’opció de traduir documents Word sencers. Simplement has de fer clic a la pestanya “Revisar documento de Word”, arrossegar-hi el document i deixar-lo anar.

 

-	Corrector ortogràfic gratuït en català per a Word

L’editor de textos en línia

Si et registres al web de LanguageTool, podràs fer servir el seu editor de textos en línia. És totalment gratuït i et permet crear documents nous, treballar amb diversos documents i desar-los per continuar la redacció o correcció en un altre moment.

A més, la secció de la dreta de l’editor et mostra una puntuació del teu text, així com les propostes de canvis. Tot seguit t’explico quins tipus d’errades corregeix.

-	Corrector ortogràfic, gramatical i d’estil en català

Quins tipus d’errors corregeix LanguageTool?

Aquesta eina corregeix errors de tot tipus: d’ortografia, de gramàtica, de puntuació i fins i tot d’estil. He de dir que els suggeriments d’estil que fa aquesta eina són bastant bons. Ara bé, tingues en compte que és un corrector automàtic. Per tant, no té en compte el context. És bo i útil, però no es pot comparar amb un corrector professional humà en català.

Una pregunta que em fan sovint és si es pot corregir tot el document “de cop”. La resposta és no. Cal anar mirant error per error i acceptar-lo o bé ignorar-lo.

Corrector en temps real: corregeix mentre escrius en català

Aquesta és la funció estrella de LanguageTool! Et marca les correccions mentre escrius al navegador (Chrome, Firefox, Safari, Edge…). Per exemple, mentre redactes un correu electrònic o escrius un text en una xarxa social. Et poso un exemple d’un correu electrònic:

-	El millor corrector online gratuït en català

Com pots instal·lar LanguageTool al teu navegador

Per poder aprofitar aquesta funció de correcció en directe, cal instal·lar una extensió al navegador. Si no saps com fer-ho, et deixo aquest videotutorial del Marc. Ho explica en el minut 04:06. 👇

 

Corrector automàtic per a textos en català i altres llengües

I per acabar, una altra de les meves funcions preferides: LanguageTool està disponible en 25 idiomes!

Si ets com jo i escrius en diverses llengües cada dia (com català, castellà i anglès), aquesta funcionalitat és magnífica perquè detecta l’idioma automàticament. Per tant, pots escriure un correu electrònic en català i el següent en anglès, i detecta la llengua sol sense que hagis de seleccionar cap tipus de configuració d’idioma.

Què t’ha semblat aquest corrector automàtic? Si no l’has provat, et recomano que instal·lis l’extensió avui mateix i que comencis a millorar el teu català escrit. I si t’interessa conèixer altres eines per escriure millor en català, aquí trobaràs una llista de videotutorials en català sobre traductors, correctors, diccionaris de sinònims i altres recursos en la nostra llengua. Espero que et serveixi!

Núria Masdeu