Els 5 millors llibres per aprendre català per a adults

llibres per aprendre catala

Sabies que la majoria d’empreses a Catalunya demanen un bon nivell de català per poder-hi treballar? Vinguis d’on vinguis, parlar bé el català t’obrirà moltes portes. Així que, si has decidit aprendre l’idioma, has tingut una molt bona idea.

Has anat a la llibreria a buscar un llibre de text de llengua catalana i has trobat tantes opcions que no t’has pogut decidir? L’oferta de llibres per a adults és molt extensa!

He creat aquesta entrada del blog per posar-t’ho fàcil. Et recomano el millor llibre per aprendre català segons el teu nivell de coneixements.

Continua llegint i troba el teu!

NIVELL BÀSIC (A2). Som-hi! Bàsic 1. Català per a adults.

Enhorabona! Has pres la decisió de començar a estudiar català. Aquest llibre pot ser el teu millor aliat. Hi trobaràs continguts clars, breus i molt diversos, informació sociocultural de Catalunya i, a més, àudios, exercicis i un apartat de repàs.

 

Mostra-ho a Amazon

 

La col·lecció de llibres SOM-HI es fonamenta en l’enfocament comunicatiu per tasques (d’acord amb el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües del Consell d’Europa).  Això vol dir que aprendràs a utilitzar oralment i per escrit les expressions i frases més usuals en les situacions comunicatives quotidianes i podràs parlar de temes personals i familiars.

NIVELL ELEMENTAL (B1). Passos 1. Llibre de classe: Nivell bàsic. Curs de català per a no catalanoparlants.

Si vas a classes presencials de català, aquest llibre és ideal. Els materials didàctics que recull es presenten com un camí que recorreràs segons els objectius comunicatius de cada etapa. A més, al final conté un resum gramatical que segueix la mateixa estructura.

Et recomano que complementis aquest llibre amb el seu respectiu quadern d’exercicis: Passos 1. Bàsic. Quadern d’exercicis (Curs de català per a no catalanoparlants).

 

Mostra-ho a Amazon

 

Quan hagis arribat a aquest punt, podràs comunicar-te amb certa autonomia en àmbits públics i professionals. Amb un llenguatge senzill, podràs adaptar-te a qualsevol situació comunicativa.

 

 

NIVELL INTERMEDI (B2). Nivell intermedi. B2. Curs de llengua catalana.

Has superat els nivells elementals de català i ara toca fer un pas més. Aquest llibre és una eina fantàstica per assolir el nivell intermedi. Està estructurat en tres grans blocs: comunicació, estudi de la llengua i marc sociolingüístic. Hi treballaràs situacions comunicatives molt diverses, especialment de l’àmbit laboral, diferents temàtiques i registres.

 

Mostra-ho a Amazon

 

Amb l’ajuda d’aquest llibre, aconseguiràs un nivell d’expressió correcte i coherent, i aprendràs a parlar amb precisió i fluïdesa.

NIVELL DE SUFICIÈNCIA (C1). El català escrit: Ortografia. Morfologia. Funcions (Materials educatius – Català per a adults).

Molt bé! Ja tens un nivell de català que et permet comunicar-te en gairebé qualsevol situació. Però creus que ha arribat el moment de ser més flexible i eficaç? Et vols expressar amb més fluïdesa i espontaneïtat, especialment per escrit? Necessites parlar amb seguretat en àmbits professionals, acadèmics i socials?

 

Mostra-ho a Amazon

 

Aquest llibre és la millor proposta per al nivell en què et trobes. Es tracta d’un manual d’autoaprenentatge que et servirà tant si assisteixes a classes de llengua com si ets autodidacta. Hi trobaràs la normativa bàsica del català explicada de manera clara, els dubtes més freqüents amb què et pots trobar i moltes activitats per practicar (i les solucions corresponents).

 

 

NIVELL SUPERIOR (C2). El català escrit 2 (Materials educatius – Català per a adults).

Has superat el nivell C1 de català. Tens una competència general força desenvolupada, però vols adquirir competències i habilitats més avançades. Si el que necessites és assolir un grau d’excel·lència en tots els àmbits de la parla, especialment en el professional i acadèmic, aquest és el llibre per tu.

 

Mostra-ho a Amazon

 

El català escrit 2 és la continuació del llibre que t’he presentat en el punt anterior. Hi podràs resoldre dubtes i errors que no hagis detectat fins ara i solidificar els coneixements que ja tens. Hi trobaràs continguts d’ortografia, morfologia i sintaxi, així com lèxic, semàntica i aspectes textuals. És el teu llibre de referència si et vols presentar a l’examen del nivell C2 de català i aprovar-lo.

 

 

Aprova el teu examen de català

Ja has trobat el llibre que més et convé? Espero que sí i que amb aquesta petita ajuda aconsegueixis els teus objectius! Comparteix aquest article amb totes les persones que, com tu, busquen la millor manera d’aprendre el català. Si t’ha semblat útil o si coneixes algun altre llibre, escriu-me als comentaris!

 

Núria Masdeu